marți, 13 septembrie 2016

Sistem deblocare usa cu cod din exterior si buton fara retinere din interior (2)

   In articolul precedent am prezentat un sistem de acces cu cod introdus de la o tastatura si un buton pentru deblocare temporizata yala din interior. De data asta am conectat un afisaj LCD alfanumeric 1602 (16 coloane is 2 randuri) cu interfata i2c si un modul de ceas de timp real RTC (cu DS3131, dar functioneaza la fel si cu DS1307).
   Pe ecran apare ora pe primul rand, iar pe al doilea data. Pe randul de jos in dreapta apare o cheita cand sistemul este in asteptare, stare indicata si de ledul rosu.
iar cand se introduce codul corect *1234# in cazul de fata sau se apasa buton de acces, pe ecran apare mesaj ca zavorul este deschis.
   Ca si in cazul anterior, sistemul se poate folosi ori cu electromagnet, care este atras cateva secunde la introducerea codului corect sau apasarea butonului de acces (cand electromagnetul este alimentat se aprinde si ledul alb din montajul meu de test sau cel albastru din schema). Daca se foloseste un actuator, se comanda deschiderea timp de 0,7 secunde (led verde aprins), dupa trecerea timpului, se comanda inchiderea timp de 0,7 secunde (led galben aprins)
   Sketch-ul folosit este cel postat pe canalul de Github: acces_code_keypad_3.ino iar schema este simpla, fiind identica cu cea din articolul anterior, doar ca s-au adaugat afisajul si modulul de ceas:
   Placa compatibila Arduino, tastatura plata, modul RTC si afisajul LCD1602 cu interfata i2c se pot achizitiona de la ArduShop.ro utilizand codul de reducere de 5% Z4A413ZN:
   Am facut si 2 filmulete pentru a vedeam cum se comporta montajul:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu